Wat is circulaire economie en wat kan dit voor mijn bedrijf betekenen?

Hieronder vindt u de antwoorden op de meeste gestelde vragen. Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Waarom Circulair aan de slag?

De Provincie Overijssel wil Overijsselse ondernemers graag ondersteunen met het zetten van de eerste stap naar een toekomstbestendig product of dienst. Hiervoor heeft de provincie een beleidsprogramma opgezet. Ondernemers willen graag heel praktisch een eerste stap zetten, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Samen met Oost NL ontwikkelde de Provincie Overijssel Circulair aan de slag. Hiermee kunt u heel praktisch de eerste stap zetten.

Hoe werkt Circulair aan de slag?

Circulair aan de slag werkt heel simpel. U vult maximaal 5 vragen in en op basis van uw antwoorden laat Circulair aan de slag u zien welke tools u kunnen helpen bij een eerste praktische stap. U kunt er ook voor kiezen om op basis van uw antwoorden met de juiste expert in gesprek te gaan of gebruik maken van een subsidie. Het enige dat u zelf hoeft te doen is de vragen in te vullen en te kiezen voor een tool, expert of subsidie en uw gegevens achter te laten. Vervolgens neemt Oost NL contact met u op om daadwerkelijk de eerste stap te zetten.

U zoekt een expert die u helpt met de volgende stap.

Oost NL kent de mogelijkheden, uitdagingen en valkuilen voor ondernemers. Wij hebben een breed netwerk en veel kennis op het gebied van productontwikkeling en business development. We begeleiden u bij het vinden van de juiste expert om uw product/dienst en/of omgeving meer circulair te maken. Samen met u kijken we kritisch naar uw vraag en de veronderstellingen die hieraan ten grondslag liggen.

Wilt u uw mogelijkheden richting circulair bespreken en daarmee uw kansen vergroten? U kunt contact opnemen via circulairaandeslag@oostnl.nl Samen met u wordt er gekeken welke expert u het beste kan helpen met de eerste stap richting circulair.

Doel Circulair aan de slag

Voor ondernemers die graag praktisch een eerste stap willen zetten richting Circulair, maar soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast is het begrip Circulair een containerbegrip en is het niet direct duidelijk hoe u als ondernemer hieraan kunt werken.

Daarvoor is ‘Circulair aan de slag’ ontwikkeld. Het uitgangspunt is dat ondernemers door het beantwoorden van enkele praktische vragen, die aansluiten bij de zaken die nu bij hun bedrijf spelen, snel komen tot een eerste stap.

Andere vragen

Heeft u verdere vragen of tips? U kunt contact opnemen via: circulairaandeslag@oostnl.nl

Zet de eerste stap naar circulair ondernemen!

Ontdek hoe je nu kan beginnen

Bijeenkomsten in de buurt

Bekijk bijeenkomsten